Pendaftaran Awal Umrah – Jimat RM 500 hingga RM1000

Assalamualaikum wb. Syukur alhamdulillah ramai pembaca dan rakan-rakan yang bertanyakan Umrah untuk musim baru 1436H ini iaitu Umrah bulan Disember 2014 dan Umrah 2015. Sungguhpun masih jauh lagi tetapi saya rasa ada baiknya juga dibuat Perancangan Awal supaya apa yang dirancang nanti berjaya mencapai matlamatnya. Kerja “last minute” ni selalu mengundang masalah. Sementara tak berapa […]

Soal Jawab Hukum Hakam Umrah – 2

Assalamualaikum wb. Dalam saya memikirkan apa bahan yang nak saya tulis dalam blog, tanpa disangka melalui entry terdahulu bertajuk  Soal Jawab Hukum Hakam Umrah , saya mendapat satu soalan yang amat baik dan amat patut untuk saya masukkan atau ulas dalam blog ini. Nak jawab dalam ruangan komen macam rasa tak seronok pula. Tambahan pula […]

Ke Makkah Membawa Hati Yang Kotor

Assalamualaikum wbt. Kota Suci Makkah dan Madinah merupakan 2 tempat tumpuan umat Islam untuk beribadah dan bertaubat kepada Allah atas dosa-dosa yang telah lalu. Bukan bermakna di tempat-tempat lain kita tidak boleh bertaubat. Tetapi atas sifat kemuliaan dan keberkatan di 2 kota suci ini, maka ramai Muslimin dan Muslimat berbondong-bondong datang untuk menyucikan diri mereka. […]

Cerita Haji Musim 1435H

Assalamualaikum wbt. Ramai yang bertanya saya samada Ajwa Travel ada setting Pakej Haji atau tidak ? Saya jawab dengan baik iaitu “Setakat ini belum lagi”. Tetapi sebelum Ajwa mengorak langkah untuk setting Pakej Haji, ada baiknya bakal-bakal Jemaah mengetahui dahulu Prosedur Berkenaan Haji dan juga perkara-perkara di sebalik tabir supaya bakal-bakal jemaah tidak terpedaya nanti. […]

Kisah Iktibar di Tanah Suci

Assalamualaikum wbt. Kota Makkah dan Madinah sememangnya 2 kota suci untuk umat Islam. Kerana itu ianya juga dipanggil Tanah Haram. Bermaksud diharamkan untuk kita berbuat maksiat apatah sehingga berbunuh-bunuhan. Masing-masing datang ke Tanah Haram dengan tekad untuk bertaubat kepada Allah atas dosa-dosa yang telah lalu. Ada juga yang datang kerana kerinduan yang amat sangat dengan […]

Umrah Cuti Sekolah Bersama Imam Muda

Assalamualaikum wbt. Bertemu kembali. Sebenarnya ramai di kalangan jemaah yang memilih Pakej Umrah mengikut apa yang direkomen oleh Guru Agama mereka atau mentor. Travel agensi manapun tak kisah asalkan dapat bersama dengan Ustaz kesayangannya. Ini kerana mereka mengharapkan mendapatkan bimbingan terus dari Ustaz yang membawa mereka ke Tanah Suci. Soal penginapan dan sektor penerbangan sudah […]

Promosi Umrah Saudi 16 April 2014

Assalamualaikum wbt. Bertemu kembali. Syukur alhamdulillah semakin ramai yang menyakini Konsep perkhidmatan Umrah yang cuba Ajwa Travel tonjolkan melalui Pakej Umrah Idaman dan Super Ekonominya. Sebagai Pengendali Pakej saya amat berbesar hati apabila ada di kalangan bakal jemaah yang meminta dijelaskan secara terperinci mengenai Perjalanan Umrah yang bakal mereka tempuhi bersama Ajwa Travel. Ada baiknya […]

Risiko Pakej Umrah Harga Rendah

Assalamualaikum wbt. Impian untuk menunaikan Haji atau Umrah sememangnya perlu ada dan sentiasa ada dalam diri seorang Individu Muslim/Muslimah. Siapa yang tidak mahu ke Tanah Suci menunaikan Umrah ? Jika ada yang nak sponsor tambah teruja atau bergedik-gedik tak sabar nak pergi Umrah. Dan jika dapat Harga Separuh pun dah syukur alhamdulillah. Bisik dalam hati […]

Pakej Umrah – Berhati-hati dengan Tawaran

Assalamualaikum wb. Industri Umrah semakin berkembang pesat di Malaysia disebabkan oleh penambahan Permintaan untuk berkunjung ke Tanah Suci. Lantaran itu tidak hairanlah kini banyak agensi yang menawarkan Pakej Harga Rendah demi bersaing mendapatkan lebih ramai Jemaah. Strategi menawarkan Pakej Harga Rendah sememangnya mendapat sambutan yang hebat dari masyarakat. Dalam perlumbaan atau persaingan ini sehinggakan wujud […]

Umrah di Musim Sejuk Februari 2014

Assalamualaikum wb. Seharusnya saya tidak jemu-jemu mengucapkan rasa syukur ke hadrat Allah s.w.t kerana atas kasih sayangNya, saya sekali lagi dipilih untuk menjadi Tetamu Allah bersama isteri tersayang dan 35 jemaah yang lain pada 8 Februari hingga 19 Februari yang lalu. Pemergian kali ini benar-benar bermakna buat saya kerana kesemua perancangan yang dibuat dipermudahkan oleh […]

Tempah produk beauty umaira sekarang